logo-wamm

Modalități prin care poți obține numere de telefon pentru WhatsApp Marketing.

În acest articol vreau să vorbim despre cum poți obține numere de telefon pentru a le folosi în a-ți promova afacerea pe WhatsApp?

Dar, prima dată poate te întrebi de ce ai face asta. Cât de avantajoasă este promovarea pe WhatsApp? Nu sunt destule canale unde îmi pot promova afacerea? De ce să intru și pe WhatsApp.

Ei bine, sunt câteva lucruri la care vreau să te gândești. 

În fiecare zi, pe WhatsApp se trimit peste 100 miliarde de mesaje text la nivel global. Te provoc să-ți iei un minut și să te gândești serios la acest număr pentru că în același timp, lunar, are cu peste 700 milioane de utilizatori mai mult decât Facebook Messenger. 

Asta înseamnă un potențial imens când vine vorba de promovarea afacerii tale. Și pe lângă asta, foarte puțini oameni sunt în momentul acesta prezenți acolo.

Practic, este un canal de comunicare cu un potențial imens care este foarte puțin exploatat, cel puțin momentan.

Un alt aspect este faptul că WhatsApp este perceput mult mai mult ca un canal de comunicare personal. Gândește-te că majoritatea oamenilor îl folosesc zilnic pentru a comunica cu prietenii și familia, iar asta înseamnă că orice mesaj care ajunge la oameni prin intermeniul WhatsApp-ului, este consider automat mult mai personal.

Dacă te gândești la aceste două aspecte și mai pui la socoteală și că este un canal de comunicare prin care poți să te promovezi cu un buget decent, atunci cred că ar trebui să te gândești serios la a începe demersurile pentru a fi prezent si acolo.

Hai să vedem și modalitățile prin care poți obține numere de telefon. O să vezi, sunt foarte ușor de pus în aplicare.

P.S.: Poți folosi platforma wamm.ro de WhatsApp Marketing și comunicare eficientă pentru toate modalitățile prin care poți obține numere de telefon. Ai primele 7 ZILE GRATUIT!

Adaugă un pop-up pe website-ul tău💻

Prima metodă și probabil printre cele mai populare este să creezi un pop-up pe website-ul tău prin care oferi o reducere sau un beneficiu, persoanelor care se abonează la tine folosind un număr de telefon.

Să luam un exemplu: imaginează-ți că ai un magazin online de încălțăminte (sau poate chiar ai). Poți crea un pop-up care le oferă oamenilor 10% reducere pentru prima lor comandă dacă se abonează la brandul tău folosind numărul de telefon. Pe lângă content și eventual o poză care să le atragă atenția, un pop-up de genul trebuie să conțină o casetă de text în care oamenii pot introduce numărul lor de telefon și o casuță de bifat pentru a confirma că sunt de acord să primească mesaje prin intermediul WhatsApp.

Este win-win pentru clienții tăi, deoarece pot beneficia de reduceri sau avantaje suplimentare, cât și pentru tine, pentru că vei obține multe numere de telefon care te vor ajuta să vinzi mai eficient și mai ușor pe viitor.

Folosirea unui pop-up cu oferte sau beneficii pentru abonare este o metodă foarte eficientă de a-ți crește baza de date cu noi numere de telefon, dar este important să respectăm regulile și să obținem consimțământul clienților pentru a le folosi în scopuri promoționale.

Integrare cu platforma e-commerce 🎯

O altă modalitate este de abonare în timpul procesului de cumpărare. Dacă ai un magazin online, poți adăuga o casetă de bifat în formularul de comandă, care să permită clienților să se aboneze.

Sunt mai multe strategii prin care poți aborda metoda asta.

✅ Setezi căsuța prin care își dau acrodul pentru prelucrarea numărului de telefon, obligatorie pentru a plasa comanda.

✅ Creezi o setare automată prin care primește o anumită reducere dacă alege să se aboneze în momentul acela.

✅ Setezi căsuța ca fiind opțional, astfel cine vrea poate să bifeze.

Depinde de tine să alegi cea mai bună opțiune pentru afacerea și clienții tăi.

Dar ține cont de un lucru: dacă oamenii deja au intenția să cumpere de la tine, atunci vor fi automat mai predispuși să se și aboneze.

Formular de contact 📝

Pun pariu că foarte puțini oameni se gândesc să colecteze numere de telefon în scopuri promoționale cu ajutorul formularului de contact.

Este o metodă foarte eficientă de a permite clienților să ia legătura cu brandul tău pentru diferite servicii. Atunci când cineva completează un astfel de formular, de obicei îi este solicitat și numărul de telefon.

Atunci, de ce să nu profiți de asta și să le oferi persoanelor interesate de brandul tău, posibilitatea să se aboneze. Trebuie doar să adaugi o casuță în formularul de contact, în care să aibă posibilitatea să bifeze dacă doresc să primească materiale promoționale prin WhatsApp, în plus față de celelalte servicii pentru care au completat.

Totuși, pentru această variantă îți recomand să lași opțională abonarea, alt fel riști să pierzi potențiali clienți care chiar erau interesați de serviciile tale și voiau să afle mai multe.

Plugin de chat direct pe Website ⚙️ 

La punctul acesta nu vreau să vorbesc foarte mult pentru că am scris un articol detaliat în care îți și arăt pas cu pas, cum funcționează și cum poți să implementezi și tu.

Practic, vei avea un buton de WhatsApp “plutitor” pe website, care odată apăsat îl abonează pe client direct în lista ta.

Articolul îl ai aici: INTRĂ AICI

Sondaje 📊

Să creezi sondaje este destul de simplu și nu necesită foarte multă logistică în spate. Pe lângă noile contacte pentru WhatsApp Marketing, poți să afli o grămadă de lucruri noi despre produsele tale și cum sunt ele percepute de către clienți.

Găsești destul de multe soft-uri gratuite pe internet care te vor ajuta. Când îl creezi, încearcă să te concentrezi pe întrebări care nu necesită foarte mult timp pentru a răspunde, altfel riști ca oamenii să se plictisească și să renunțe.

După ce l-ai creat, trebuie să-l livrezi oamenilor într-o formă sau alta. Eu, personal, aleg să le trimit oamenilor un newsletter și mă concentrez ca acel mail să fie implecabil.

La finalul sondajului crează o reducere specială sau gândește-te la un avantaj de care pot beneficia persoanele care au completat și își adaugă numărul de telefon pentru finalizare.

Până la urmă, metoda asta este folosită în general. Nu este ceva nou, dar de ce să nu obții maximum de eficiență dacă tot probabil aveai de gând să lansezi genul acesta de campanii pentru afacerea ta.

Nu uita să adaugi un buton pe care să-l bifeze persoanele pentru prelucrarea datelor în scop de marketing.

Ebook-uri și conținut gratuit 📖

Dacă te gândeai ca vremea ebook-urilor gratuite în schimbul adreselor de email sau a numerelor de telefon a apus, te înșeli! Să oferi un material gratuit care conține informații valoroase, încă funcționează foarte bine.

Cele mai multe sunt în domeniul cursurilor sau soft-urilor online, însă nu te lăsa descurajat. Poți crea ebook-uri pentru orice nișă.

Uite câteva exemple:

✅ Dacă deții o cafenea, poți crea un ebook în care împărtășești cu potențialii tăi clienți diferite trucuri care să-i ajute să-și facă singuri acasă o cafea mai gustoasă.

✅ Dacă deții un salon de infrumusețare, le poți trimite oamenilor un ebook despre cum să aibă grijă de aspectul lor la ei acasă.

✅ Dacă deții un magazin online, trimite-le oamenilor un mini ebook prin care le dai câteva sfaturi despre produsele pe care le-au cumpărat sau de care sunt interesați.

Ți-am dat 3 exemple, dar cred că ți-ai dat seama că poți crea un material valoros pentru orice nișă.

În încheiere, vreau să-ți spun că nu este așa greu să obții numere de telefon noi pentru a-ți crește listele. Fii creativ și găsește mereu modalități prin care să faci asta cât mai eficient pentru brandul tău.

Odată ce ai numerele de telefon și înveți bazele WhatsApp Marketing-ului, te mai desparte doar perseverența pentru a-ți crește vânzările.

Dacă încă nu ai cont pe wamm.ro, intră AICI și beneficiezi de 7 zile gratuite să testezi platforma și să creezi campanii și mesaje de promovare pentru afacerea ta.

CATEGORII ARTICOLE

ARTICOLE DIN BLOG