logo-wamm

4 Modalități testate prin care te poți folosi de WhatsApp Marketing pentru afacerea ta

WhatsApp este una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie din lume și poate fi un instrument puternic pentru a-ți promova afacerea. Folosindu-te de WhatsApp Marketing, poți crea o comunicare directă și personalizată cu abonații tăi, oferind informații relevante și utile despre produsele sau serviciile tale.

Una dintre cele mai populare metode prin care poți folosi WhatsApp Marketing este trimiterea de mesaje în masă către clienții existenți sau potențiali.

Poți face asta printr-o platformă dedicată cum este wamm.ro.

De asemenea, poți crea răspunsuri automatizate cu ajutorul unor cuvinte cheie cărora le atribui o acțiune viitoare, pentru a oferi clienților informații de care au nevoie într-un mod rapid și eficient.

Te mai poți folosi de WhatsApp Marketing pentru crearea de campanii promoționale sau crearea de conținut educativ cu scopul de a-ți fideliza clienții.

Este important să ai un plan bine definit și să testezi diferite abordări pentru a vedea care funcționează cel mai bine pentru tipul tău de afacere. În acest articol vom discuta despre aceste metode și cum pot fi folosite pentru a-ți promova afacerea prin intermediul WhatsApp Marketing-ului. 

Mesaje în masă (campanii) 📝

Nici nu pot spune în articolul acesta câte posibilități sunt când vine vorba de campanii. Poți trimite mesaje în masă pentru a anunța clienții tăi despre noi produse sau servicii, reduceri sau oferte speciale. De exemplu, dacă ai o afacere în domeniul fashion, poți să le trimiți un mesaj clienților tăi despre noile colecții sau despre o reducere specială de sfârșit de sezon.

Te poți folosi de platforma wamm.ro pentru a-ți programa din timp diverse campanii. Spre exemplu, îi poți obișnui pe oameni că în fiecare weekend le trimiți noi oferte sau că le trimiți diverse sfaturi despre produsele tale.

Ține minte că fiecare mesaj se trimite aleatoriu odată la 15-30 secunde, așa că pregătește-ți din timp campaniile.

De fiecare dată când folosești WhatsApp ca metodă de promovare, este important să respecți regulile GDPR. Asigură-te că ai obținut acordul persoanelor pentru a primi mesaje de la tine.

De asemenea, este important să te asiguri că mesajele trimise sunt personalizate și relevante pentru cei cărora le trimiți. Ca să eviți situația în care WhatsApp te cataloghează ca SPAM, poți folosi funcția SPINTAX.

Am scris un articol pe acest subiect aici: CITEȘTE ARTICOLUL

Răspunsurile automatizate 📣

Răspunsurile automatizate sunt un alt instrument puternic în WhatsApp Marketing. Poți configura unul sau mai multe răspunsuri automate pentru anumite cuvinte cheie pe care le pre-setezi înainte.

Este eficient și util pentru a răspunde rapid la întrebările clienților fără să mai fi tu nevoit să intri personal și să le scrii. Îți va salva o grămadă de timp!

Spre exemplu, dacă un client vrea să știe mai multe despre un produs, poți pre-seta ca odată ce scrie cuvântul INFO, el să primească automat un mesaj pe WhatsApp detaliat despre produsul respectiv.

Este important să te asiguri că răspunsurile automatizate sunt personalizate, relevante și utile pentru clienții tăi.

Te poți folosi și în cazul acesta de funcția SPINTAX pentru a diversifica mesajele.

Mesaje educaționale 👨‍🏫

Crearea de conținut educativ este un instrument puternic pentru a-ți ajuta clienții să înțeleagă mai bine produsele sau serviciile tale.

De exemplu, dacă ai o afacere în domeniul tehnologiei, poți crea tutoriale scurte despre cum să utilizezi diferite caracteristici ale produsului sau să îi anunți pe oameni despre cele mai recente articole postate pe blog. Poți chiar pune un link care să-i trimită direct pe website.

Prin această strategie, poți ajuta potențialii clienți să ia decizii hotărâte atunci când cumpără de la tine.

Asigură-te că oferi informații relevante abonaților tăi și că este ușor de înțeles. Ține cont că WhatsApp nu este despre a trimite mesaje foarte lungi. Mai degrabă, este despre a trimite esențialul printr-un mesaj scurt, ca ulterior fiecare abonat să citească restul unde este postat articolul.

Părerea mea este că acest gen de promovare funcționează cel mai bine atunci când vrei să-ți fidelizezi clienții actuali. 

Campanii promoționale 💲

Crearea de campanii promoționale pe WhatsApp funcționează mai bine ca niciodată pentru a atrage clienți noi sau pentru a-i fideliza pe cei existenți, mai ales în cazul unui magazin online.

Un exemplu de campanie promoțională este să le oferi o reducere specială celor care cumpără pentru prima dată de la tine.

Uite alte exemple de campanii promoționale:

 Oferă un produs gratuit sau o reducere suplimentară pentru achiziții multiple.

✅ Organizează un concurs pe WhatsApp, în care abonații pot câștiga prin tragere la sorți un voucher, un produs sau o reducere.

✅ Creează o reducere pentru o categorie specifică sau a unui singur produs pe care vrei să-l scoți în față.

Este important să definești foarte bine obiectivele campaniei tale de promovare, ținta și cui te adresezi, astfel vei putea să creezi mesaje cât mai personalizate și relevante.

În concluzie, vreau să-ți spun că existe foarte multe posibilități prin care te poți folosi de WhatsApp Marketing pentru a-ți promova afacerea.

Fii creativ!

CATEGORII ARTICOLE

ARTICOLE DIN BLOG