logo-wamm

Cum îți setezi listele și campaniile pentru mesaje în masă (WhatsApp Marketing)

Dacă deții o afacere și vrei să folosești WhatsApp ca modalitate de a ajunge mai ușor la clienți, este esențial să înțelegi cum să creezi și să gestionezi listele și campaniile pe wamm.ro.

O listă este un grup de contacte cărora le poți trimite mesaje automat, fără să te mai obosești tu să le trimiți separat. Este util dacă vrei să trimiți același mesaj unui grup mare de persoane, cum ar fi oferte pentru diferite produse sau informații despre un nou produs.

O campanie este o serie de mesaje care sunt trimise către o anumită listă pe parcursul unei perioade de timp. Acest lucru îți permite să creezi o strategie de marketing coerentă și să îți ghidezi clienții către acțiunea pe care o dorești.

Dacă mă întrebi pe mine, este cel mai personal mod de a-ți promova afacerea.

În acest articol aprofundăm detaliile creării și gestionării listelor și campaniilor în WhatsApp Marketing. Explorăm cele mai bune practici și îți arăt cum poți să profiți la maximum de acest instrument.

Hai să-i dăm drumul la treabă!

Listele

Prima dată avem nevoie să creăm o listă principală în care să adăugăm toate contactele pe care le avem deja și în care vor intra și contactele care se vor abona în viitor.

Ca să facem asta vom merge la WHATSAPP -> Contacts

Apăsăm pe semnul “+”, din dreapta sus, alegem numele dorit și salvăm.

Acum că avem o listă generală, tot ce trebuie să facem este să adăugăm acolo contactele noastre existente.

În partea de jos a listei avem un meniu format din 3 icon-uri. Momentan, pe noi ne interesează al doilea, în care apare un dreptunghi, cu 3 linii. 

Apăsăm pe el și o să ni se deschidă un pop-up care ne cere să aprobăm faptul că numerele noastre de telefon sunt obținute cu acordul GDPR.

ATENȚIE! Dacă ai obținut numere de telefon prin moduri nejustificate, o faci pe răspunderea ta!

După ce am bifat, avem două opțiuni de a încărca contactele noastre.

1. Să ne folosim de un fișier excel și să încărcăm contacte în masă.

În partea de jos ai opțiunea să descarci un șablon gratuit.

2. Să imporți contactele de mână.

În ambele variante trebuie să dai copy-paste, dar dacă deja le ai organizate într-un excel, atunci prima variantă e mai rapidă.

Oricum, vei face asta doar acum sau la ceva timp.

Campanii

Următorul pas este să creăm o campanie. Deasupra meniul în care am fost până acum, găsim Bulk Messaging unde se întamplă toată magia.

Prima dată trebuie să scrii tilul campaniei pe care îl vei vedea doar tu. Apoi selectează lista principală pe care am creat-o mai devreme.

În secțiunea Introduceți mesaj va trebui să compui un mesaj simplu, dar în același timp să stârnească curiozitatea potențialilor clienți. Și ultimul pas este să programezi data când vrei să înceapă să se trimită mesajele.

Uite un exemplu:

Bună,

Am deschis o nouă cafenea în București! Așteptăm cu nerăbdare să te vedem acolo.

Hai în perioada 15 Ianuarie – 15 Februarie la noi, arată mesajul acesta la casă și primești 10% reducere la prima ta cafea.

Tare, nu?

Avem cafea din toate colțurile lumii: Indonesia, Cuba, etc.

Ține minte că fiecare mesaj se trimite aleatoriu odată la 15-30 secunde.

Pentru conturi noi este recomandat să faci warm-up la început, exact ca la e-mail marketing. Fiind cont nou, trebuie să înveți WhatsApp-ul că este în regulă să trimiți mesaje în masă și nu vrei să faci doar spam.

Începe cu 40-50 mesaje în prima zi și dublează pe zi ce trece.

În concluzie, marketing-ul prin WhatsApp este un instrument puternic pentru afacerile care doresc să ajungă să interacționeze eficient cu potențialii clienți. Datorită ratelor ridicate de deschidere și de click-uri, a caracterului personal și a costurilor reduse, este o modalitate eficientă de a intra în contact cu clienții și de a face engaging de calitate cu ei.

CATEGORII ARTICOLE

ARTICOLE DIN BLOG