logo-wamm

WhatsApp Marketing: Un nou mod de a comunica direct și ușor cu clienții tăi

Când te hotărăști să-ți construiești o strategie de marketing pe diferite canale sau să ți-o îmbunătățești pe cea existentă, sunt sigur că prima dată îți vin în minte platforme precum Facebook, Instagram, Youtube și TikTok.

Ei sunt giganții despre care toată lumea vorbește în zona de marketing. Și este adevărat! În momentul acesta Facebook are aproximativ 2.96 miliarde de utilizatori.

Totuși, atunci când nu facem referire la marketing digital și ne concentrăm pe viața personală și cea de zi cu zi, mai apare încă un gigant în piață pe care lumea nu îl prea aduce în discuție, cu toate că este cel mai aproape de noi și statistic îl folosim mai des.

WhatsApp

Ne place să primim mesaje de la familie și prieteni și în aceeași măsură să le răspundem și noi. Facem asta zilnic! Până în acest moment, WhatsApp are aproximativ 2.26 miliarde de utilizatori.

Cu toate că numărul crește în fiecare zi, este foarte ieftin comparativ cu celelalte canale, rata de vizualizare a mesajelor tale poate fi cu până la 96% mai mare față de alte canale și în același timp din cauza modului în care îl folosim în fiecare zi, este mult mai personal și direct. Foarte puțini oameni se folosesc de WhatsApp Marketing în ziua de astăzi!

Important!!!
Asta îți oferă un spațiu publicitar foarte personal și foarte puțin exploatat.

Uite câteva idei de marketing pe care le poți folosi pe WhatsApp

Cel mai important aspect pe care îl pune în joc WhatsApp-ul în zona de marketing digital este impactul personal și de apropiere pe care îl poate avea în viața clienților. 

De aceea, în continuare îți voi prezenta câteva strategii cu care te poți diferenția de restul competiției. 

1. Oferte și campanii oamenilor din lista ta

Când vin sărbătorile, sezonul în care vânzările sunt la cote maxime sau este o perioadă de evenimente, toată lumea se înghesuie să ajungă la cât mai mulți oameni cheltuind o gramadă de bani pe campanii pe diferite canale. 

Dacă deja ai o bază de date cu oameni care au interacționat cu brandul tău, le poți trimite o campanie în masă cu ofertele tale.

Oferte care pot ajunge la toată baza ta de date într-un timp util și fără prea multe bătăi de cap. 

În timp ce majoritatea firmelor se vor “lupta” pentru atenția utilizatorilor prin metode devenite deja “tradiționale”, ceea ce nu este rău, tu poți ajunge direct acolo unde își petrec potențialii tăi clienți cel mai mult timpul.

2. Reminder automatizat pentru programări sau coșuri abandonate

În general când vorbim de remindere pentru programări făcute sau pentru coșuri abandonate din magazinul online, imediat oamenii se gândesc la email marketing.

Media generală a oamenilor care deschid mail-urile este de 30%, în cazul în care faci o treabă bună.

Asta pentru că primim zilnic un număr mare de mail-uri și ne-am obișnuit să nu le mai acordăm așa mare atenție. 

Deși încă funcționează, o metodă eficientă de a ajunge la oameni este și prin WhatsApp Marketing. 

Pentru că încă nu este atât de folosit în România, oamenii sunt mai predispuși să citească un astfel de mesaj și să interacționeze cu el, de unde pot rezulta evident mai multe conversii. 

3. Segmentarea audiențelor potrivite

Când vorbim de un canal de comunicare atât de personal, cum este WhatsApp, atunci este necesar să luam în considerare segmentarea audiențelor când creăm campanii.

“De ce să nu le trimitem tuturor același mesaj?”

Spuneam mai sus că potențialul comunicării personale este cel mai mare atuu al platformei WhatsApp.

Iar pentru a transmite mesaje cât mai originale și personale este necesar să ne segmentăm audiența, astfel încât ofertele pe care le transmitem să ajungă la oamenii potriviți.

Mai sus ți-am prezentat doar 3 metode prin care poți să-ți aduci afacerea la următorul nivel. Adevărul este că sunt foarte multe strategii de marketing și comunicare prin care poți face asta pe WhatsApp și singurul impediment este imaginația 🙂

Poți testa GRATUIT platforma WAMM care îți pune la dispoziție un număr mare de unelte prin care poți să implementezi WhatsApp Marketing chiar de astăzi

CATEGORII ARTICOLE

ARTICOLE DIN BLOG