logo-wamm

Cum poți face WhatsApp Marketing direct de pe website-ul tău și să aduni noi clienți

Când te hotărăști să-ți construiești o strategie de marketing pe diferite canale sau să ți-o îmbunătățești pe cea existentă, sunt sigur că prima dată îți vin în minte Facebook, Instagram și Tiktok.

Ei sunt giganții despre care toată lumea vorbește în zona de marketing. Și este adevărat! În momentul acesta, Facebook are aproximativ 2.96 miliarde de utilizatori.

Totuși, atunci când nu facem referire la marketing digital și ne concentrăm pe viața personală și cea de zi cu zi, mai apare încă un gigant în piață pe care lumea nu îl prea aduce în discuție, cu toate că este cel mai aproape de noi și statistic îl folosim cel mai des.

WhatsApp. Tuturor ne place să primim mesaje des de la familie și prieteni și în aceeași măsură să dăm și noi mesaje. Facem asta zilnic!

Până în acest moment, WhatsApp are aproximativ 2.26 miliarde de utilizatori.

Iar printre principalele motive pentru care marketing-ul prin WhatsApp este atât de puternic, este rata mare de deschidere și de click-uri. Multe studii arată că mesajele WhatsApp au o rată de deschidere de peste 90% și o rată de click-uri de peste 35%. Cu mult peste e-mail marketing, unde media ratei de deschidere este până la 30%.

Din punctul meu de vedere, cel mai important aspect este că îți oferă o comunicare foarte personală. De aceea rata de deschidere este atât de mare. Pentru că suntem obișnuiți să primim mesaje de la apropiați pe WhatsApp.

Dar hai să-ți arăt cum poți să te folosești și tu de WhatsApp marketing, rapid și eficient pentru afacerea ta! 

Cum poți face WhatsApp Marketing direct de pe website-ul tău și să aduni noi clienți

Poate la început nu vei înțelege exact ce facem sau de ce facem ce facem. Însă, dacă rămâi cu mine până la sfârșit, îți garantez că vei înțelege întreg procesul și toate acțiunile pe care le vom parcurge împreună.

În primul rând ai nevoie de un cont pe o platformă care să te ajute să-ți eficientizezi procesul de comunicare cu persoanele din baza ta de date.

Intră aici și fă-ți cont. Ai 7 zile gratuite de probă. -> 7 ZILE GRATUIT

După ce ți-ai făcut cont, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îți adaugi numărul de telefon de pe care vei trimite mesajele către clienții tăi.

Ca să faci asta, pe meniul principal din stânga, apasă pe Acount Manager, apoi pe Add WhatsApp profile, apoi urmează instrucțiunile și scanează codul QR.

După ce ai scanat codul QR, numărul tău de telefon va fi conectat la platformă.

După ce ți-ai activat numărul, ai nevoie să creezi un spațiu comun unde să fie puși oamenii care se abonează la tine.

Practic, trebuie să creezi o listă.

Ca să facem asta apasă pe @Whatsapp care se află tot în meniul din stânga, apoi selectează meniul @Contacts și apasă pe semnul “+”, din dreapta sus. O să-ți deschidă o fereastră, în care pui numele noii liste de contacte.

După ce salvezi, apasă pe iconița din mijloc (arată ca o listă), dintre cele trei aflate sub numele listei noi.

Apeși apoi pe Import unde poți importa contactele tale, atât manual cât și dintr-un fișer text sau tabelar.

Însă, pentru acest articol ne focusăm doar pe adăugarea semi-automată a unei persoane direct din website.

P.S.am mai scris un articol în care îți arăt pas cu pas cum să creezi campanii eficiente și cum să-ți faci upload la propria listă de contacte.

Acum că avem un loc comun unde să strângem contactele, trebuie să creăm primul mesaj automat prin care le vom mulțumi oamenilor pentru că s-au abonat.

Ca să facem asta, intrăm tot la @ChatBot, care se află fix sub iconița cu @Bulk messaging. 

art1

Aici se află și meniul în care o să ne tot jucăm cu roboței automați. Ei funcționează pe bază de cuvinte cheie.

Spre exemplu, dacă tu vei trimite un mesaj în masă către 500 persoane, poți preseta ca cei care scriu un anumit cuvânt cheie (spre exemplu: REDUCERE10) să primească automat după aceea, un alt mesaj ales de tine, cum ar fi codul de reducere.

Dar, hai mai bine să-ți arăt!

Odată ce ești în meniul Chatbot, ai o fereastră în care apeși  pe Item list. Aici ți-a deschis o fereastră unde vei vedea predefiniți chatboții START și STOP.

Intră pe START și modifică mesajul de la zona CAPTION – textul prin care îi anunțăm pe oameni că s-au abonat

Mesajul poate fi ceva de genul:

Hellooo!

Acum faci parte din familia noastră!

Vrem să-ți oferim un cod de reducere în valoare de 10%.

Dacă dorești scrie mai jos cuvântul DA10.

Imediat mai jos, va trebui să selectezi lista în care să intre abonatul. În cazul de față, vom folosi lista pe care am creat-o mai devreme.

Apoi salvează.

Chatbot-ul pe care l-am creat acum va fi conectat direct la site. Hai să-ți arăt cum.

Eu mă voi folosi de Woocommerce pentru acest exemplu, deci primul pas este să dai Log-In la contul tău de Woocommerce.

După ce te-ai autentificat, intră la Plugin -> Add New și caută “Whatsapp Chat”.

Apasă Install și apoi Activate.

După ce s-a activat, în partea de jos a meniului principal din stânga, trebuie să-ți apară plug-inul Click to Chat. Ține mouse-ul peste el și apoi apasă pe butonul Click to Chat ca în poza de mai jos:

Acum că ai ajuns pe pagina unde poți să personalizezi plug-inul, tot ce trebuie să facem este să ne adăugăm informațiile și gata!

Prima dată trebuie să-ți introduci numărul de telefon de pe care vrei să faci WhatsApp Marketing (cel pe care l-ai adăugat la început și în cont).

Apoi la secțiunea Pre-Filled Message va trebui să adaugi cuvântul START.

Practic, când persoana respectivă va apăsa pe casuța cu WhatsApp de pe site, se va abona automat la tine prin Bot-ul pe care l-am creat mai devreme (cel în care am trecut START).

Acum singurul lucru pe care trebuie să-l mai facem este să selectăm stilul icon-ului care va apărea pe site.

Dacă dai scroll în jos o să-ți apară secțiunea Style, Position. Acolo, în primul câmp selectează STYLE-3, exact ca în imaginea de mai sus. Apăsăm SAVE și am terminat. Ar trebui să-ți apară pe site în stânga sau dreapta, o iconiță cu Whatsapp.

FELICITĂRI! Acum Bot-ul tău automatizat este funcțional, însă nu am terminat. Acum, dacă cineva apasă pe acel icon va primi primul mesaj pe care l-am creat.

Hellooo!

Acum faci parte din familia noastră!

Vrem să-ți oferim un cod de reducere în valoare de 10%.

Dacă dorești scrie mai jos cuvântul DA10.

Însă, dacă vrei ca la sfârșit să beneficieze de 10% reducere, trebuie să mai urmeze un singur pas. Și anume să scrie în conversație cuvântul DA10. Pașii sunt exact la fel ca la Bot-ul cu START.

Intrăm din nou la @ChatBot și selectăm @Add item.

De data aceasta la nume șablon și cuvânt cheie, vom adăuga DA10, iar mai jos la Introduceți un mesaj vom scrie ceva de genul:

Wooow, ce tare!

Codul tău de 10% reducere este RFJ32.

Îl poți folosi pentru orice comandă dorești.

ȘI ESTEEEEEE GATA! Am creat un flow eficient pentru orice business. 

Uite și cum ar trebui să decurgă flow-ul nostru.

Gândește-te doar cât timp poți economisi folosind acest flow pentru a atrage noi clienți pentru afacerea ta!

În concluzie, marketing-ul prin WhatsApp este un instrument puternic pentru afacerile care doresc să ajungă să interacționeze eficient cu potențialii clienți. Datorită ratelor ridicate de deschidere și de click-uri, a caracterului personal și a costurilor reduse, este o modalitate eficientă de a intra în contact cu clienții și de a face engageing de calitate cu ei.

CATEGORII ARTICOLE

ARTICOLE DIN BLOG