logo-wamm

Ritualul De WarmUp: Scutul Tău Anti-Banare în WhatsApp

WhatsApp reprezintă una dintre platformele preferate de comunicare, însă folosirea sa pentru marketing necesită o abordare prudentă pentru a evita banarea.

 

Un aspect crucial în această direcție este procesul de “warm-up” al numărului de telefon, un ritual ce contribuie la creșterea autorității și credibilității numărului tău în rețeaua WhatsApp. 

Important!!! Procesul de warm-up se aplică atât în cazul creării de conturi folosind numere noi, cât și pentru pentru conturile numerelor cu istoric de blocare anterioară.

Procesul de warm-up este structurat în două etape cruciale pentru a asigura o tranziție lină și sigură către utilizarea normală a WhatsApp. 

Prima etapă, “NetWork WarmUp”, vizează stabilirea unei prezente credibile în rețea pentru numărul nou, în timp ce a doua etapă, “Broadcast WarmUp, are scopul de a aclimatiza gradual numărul cu trimiterea de mesaje în masă.

 

Această abordare împărțită permite contului să se dezvolte organic și să evite algoritmii anti-spam ai platformei WhatsApp, reducând astfel riscul de banare.

 

Etapa 1: NetWork WarmUp (încălzirea în rețea)

 

Primul pas în ritualul de warm-up este stabilirea credibilității numărului tău în rețeaua WhatsApp.

 

Pentru aceasta, este recomandat să ai o activitate normală pe platformă timp de cel puțin 10 zile.

 

Activitatea normală implică, în principal,  interacțiunea cu alte numere din WhatsApp, preferabil cu cele cu vechime. 

 

Deoarece această etapă are nevoie de multă rutină, este de preferat să folosești aplicații care simulează automatizat acest proces.

Pentru asta, îți recomandăm aplicația “WAMM WarmUp” care simulează comportamentul uman, gestionând intervalul între mesaje și oferind o platformă centralizată pentru toate numerele tale. Află mai multe detalii de AICI.

Etapa 2: BroadCast WarmUp (încălzirea pentru mesaje în masă)

A doua etapă implică utilizarea progresivă a funcției de broadcast.

 

În fiecare zi, numărul de destinatari cărora le trimiți mesaje ar trebui să crească treptat, ajutând astfel la extinderea limitei de mesaje pe care le poți trimite fără a atrage atenția algoritmilor anti-spam de la WhatsApp.

 

În acest sens, în contul de WAMM, la “Unelte”, secțiunea WarmUp, poi descărca fișerul “GS WarmUp“, cu ajutorul căreia poți planifica strategic creșterea numărului de mesaje, într-un interval de timp dat.  

Concluzie

Ritualul de warm-up este esențial pentru a evita banarea în WhatsApp, mai ales dacă intenționezi să folosești platforma pentru marketing.

 

Prin urmare, investește timp în construirea unui profil credibil și adoptă o abordare treptată în trimiterea mesajelor broadcast. Cu răbdare și prudență, vei putea beneficia de avantajele comunicării directe cu clienții tăi pe WhatsApp fără a-ți pune în pericol contul.

Îți dorim să NU devii o statistică negativă în Centrul Nostru!

 

Poți testa GRATUIT platforma WAMM care îți pune la dispoziție un număr mare de unelte prin care poți să implementezi WhatsApp Marketing chiar de astăzi

CATEGORII ARTICOLE

ARTICOLE DIN BLOG